The Upper House / HYJA

0

© Ernest Theophile© Ernest Theophile© Ernest Theophile© Ernest Theophile+ 24

© Ernest Theophile
© Ernest Theophile

Text description provided by the architects. The building is in Jakarta, sitting on a land of 800 square meters. The first and second floor buildings served as the production area, warehouse and office of the owner’s workshop. Based on this layout plan, the upper room was designed according to the structure below which was already fixed according to the layout plan. We create a column of modules that transfer vertically into the upper room dividing wall. The elevation of the building was made modest, wearing black slate skin stone and a wood-like material as a secondary skin to reduce the heat from the western sun. A small opening has been made to allow a view from the office space balcony.

© Ernest Theophile
© Ernest Theophile
Section B
Section B
© Ernest Theophile
© Ernest Theophile

Because the land was quite large, we divided the building into two main buildings. The semi-public area was at the front and the private area was at the rear of the building. semi-public consisting of a living room, a dining room and a pantry. We designed it as an open plan to make it look more spacious. A guest bedroom and a bathroom have been added at the back. Then the mass building was separated by a terrace that led to a second private space. It consisted of all the bedrooms and a laundry and drying room to service the area.

© Ernest Theophile
© Ernest Theophile
Plan - Third floor
Plan – Third floor

The whole look we are trying to create is a leisure home, to escape the urban lifestyle of city life. This home is more of a relaxing retreat, using lots of wood-like materials that have a tropical feel. We put the pool on the side of the building, where the two mass buildings can connect with each other. It became a focal point for the main area and master suites.

© Ernest Theophile
© Ernest Theophile

The other bedrooms enjoy a tree-lined view created by the terrace between two massive buildings. All bedrooms have a large sliding glass door to give maximum views of the hardscape. reduce the use of artificial light in daylight. and give air circulation for the whole house. Because the house is on the top floor, we designed the roof to be vocal in the main area, a continuous wooden plank from the inside out.

© Ernest Theophile
© Ernest Theophile
Elevation
Elevation

We have created a natural scheme for interior design, using a natural color palette, brown as the tropical representative and gray as the modern representative. these are two main colors for the main building. I curate modern pieces from the modern furniture era. We created the master bedroom with a natural and calm sense of color. I used a lot of white and natural oak colors.

© Ernest Theophile
© Ernest Theophile

Share.

Comments are closed.